העובד הממוצע בישראל מבלה כ-40 שעות בשבוע במקום העבודה, אשר הינן חלק נכבד משעות הערות של כל עובד. כפועל יוצא, שמירה על ניקיון המשרד נתפסת כחיונית ובעלת חשיבות עליונה. במאמר זה ריכזנו כמה כללים המאפשרים לשמור על ניקיון המשרד בכל עת.
ניקיון המשרד הפך לחובה הכרחית, היום יותר מאי פעם בעבר. רבים מהמשרדים פתוחים במשך רוב שעות היום מה שהופך אותם לכר פורה להתפתחות אבק, לכלוך וחיידקים.
חשוב להבין כי שהייה במרחב משרדי בו האוויר אינו נקי עלולה לתת את אותותיה על בריאות העובד במשך הזמן. משרד מטופח ונקי תורם רבות לא רק לתדמית מקום העבודה בקרב מבקרים ולקוחות, אלא גם לרווחת העובדים, לסיפוק שלהם ממקום העבודה ולתחושה כללית טובה יותר.
להלן כמה כללים לשמירת משרד נקי:
עשו:
שמירה על עמדות עבודה מסודרות
שולחן העבודה הוא אזור המועד לפורענות, הודות לכמויות נייר רבות, ציוד משרדי ואלקטרוני.
חשוב לבצע מיון ותיוק של המסמכים הנמצאים בעמדת העבודה אחת לתקופה קצרה בכדי להבטיח את שלמותם ולשמור על שולחן עבודה מאורגן. בכדי לעשות זאת תוכלו למקם על השולחן מכלים ייעודים לאחסון מסמכים שיקלו עליכם.
אל תעשו: אל תניחו למסמכים להצטבר על גבי השולחן, ככל שתהיה כמות גדולה יותר של ניירת כך תרד המוטיבציה שלכם לסדרה.
נקו את כל הציוד האלקטרוני באופן קבוע
ציוד המחשוב והאלקטרוניקה במשרדים הם כלי העבודה החשוב ביותר ויציאה מכלל שימוש שלהם תפגע באופן ישיר בשגרת העבודה במשרד. הצטברות רבה של אבק על גבי המחשבים ושאר הציוד האלקטרוני עלולה במשך הזמן לפגוע בפעילותם התקינה.
עשו: נקו את הציוד האלקטרוני מאבק אחת לשבוע, תוך הקפדה על זהירות שתאפשר לשמור על תקינותם.
אל תעשו: אל תשתמשו בחומרי ניקוי ייעודיים בטרם קיבלתם לכך אישור מראש מהאחראי במשרד.
עשו:
קבעו חוקים לאכילה בעמדת העבודה
חלק נכבד מהעובדים נוהג לאכול לפחות ארוחה אחת ביום בעמדת העבודה. עם זאת, ניתן לקבוע מראש כללים אשר יאפשרו לשמור על ניקיון המשרד לאורך זמן, למשל – השתדלו לאכול את רוב הארוחות באזורים המוקדשים לאכילה.
אל תעשו: אל תזרקו לפח הניירת פסולת מזון, שעלולה לייצר ריחות לא נעימים. הימנעו מאכילה בסמוך למקלדת ולמחשב בכדי למנוע מצב של לכלוך או מזון שנשפך.
הקפידו על תנאי סניטריה נאותים בשירותים
שמירה על ניקיון השירותים היא בעלת חשיבות עליונה בכל מקום עבודה והם צריכים להיות נקיים ככל האפשר. שירותים לא נקיים יוצרים רושם רע בקרב לקוחות ומבקרים, וכן פוגע במוטיבציה של העובדים.
עשו: שמרו על עמדת הכיור נקייה מלכלוך, הקפידו לזרוק פסולת ישירות אל הפח ורוקנו אותו לעיתים קרובות, לכל היותר אחת ליום.
אל תעשו: אל תדיחו באסלה חומרים שעלולים לסתום את השירותים ולגרום להצפה.